Thursday, March 09, 2006

MNNIT, Allahabad - Gen Quiz

Hi, Junta.
Sorry for the delay. Due to the untimely death of my dear old hard disk, the scores have not been compiled. Hope you all had fun. Here are the answers.

Had conducted a General Quiz and a Business Quiz on the 5th of March at MNNIT, Allahabad as part of their Annual Quizfest titled Gnosiomania 2k6. Here are a few qns from the Gen Quiz.


1. The painting was titled L.H.O.O.Q. It was a coarse French pun, when pronounced in French "elle a chaud au cul", it meant "She's got a hot ass". Identify the artist.
Answer: Marcel Duchamp

2. Originally known as 'Atomic Mass', they changed their name to '____ _______' when Joe Elliott joined as a vocalist (which Elliott had thought of in school). The band changed the spelling to its current one, since they thought the original name might lead people to believe they were a punk band. Their first released single 'Women' featured a video of a futuristic comic book world in which women were invented by men as subservient androids with the acronym W.O.M.E.N. standing for "Worship Our Master's Every Need". Identify the band.
Answer: Def Leppard

3. Anthony Burgess states that the idea for this term was taken from advertising hoardings current during World War Two for educational correspondence courses run by a company called Bennett's. The original posters are claimed to have shown Mr Bennett himself - a kindly looking old man offering guidance and support to would-be students, with the slogan "Let me be your father." When Mr Bennett died, his company was inherited by his son, whose rather aggressive-looking face appeared on the posters instead, accompanied by a slightly twisted slogan. What?
Answer: Big Brother

4. In 1976, X's father was the World No. 1 in the senior tennis circuit and in 1978, became the oldest player to compete in a Davis Cup match. X attended the Nick Bollettieri Tennis Academy and was a top-10 ranker in the junior circuit in his native Denmark. Identify X.
Answer: Lars Ulrich


5. Main entrance into what?
Answer: Auschwitz

6. First suggested by former Oregon and Yale coach Howard Hobson, it was introduced by Danny Biasone and Leo Ferris at Blodgett Vocational High School in Syracuse in August 1954. This was done because the game had grown accustomed to a host of fouls, especially during the second half. What am I referring to?
Answer: 24-second shot clock in Basketball

7. It was created in 1958 by a Southern Californian artist, Oliver Weismuller, who was hired to give 'a face lift'. A special committee meets each June to select the honorees for the following year and the actual ceremony is hosted by Johnny Grant, Honorary Mayor of the city. In 2005, companies became eligible for the honour and Disneyland was the first recipient. What?
Answer: Hollywood Walk Of Fame


8. This pic is from the medal ceremony for 100 kg freestyle wrestling event in the 1996 Atlanta Olympics. Identify the gold medallist.
Answer: Kurt Angle

9. He once explained his unusual surname thus: "To take one's ___ is to take on a certain mystery, a certain possibility of power in the eyes of one's peers and one's enemies ... The ___ announced what you had been and what you had become: Ex-smoker, Ex-drinker, Ex-Christian, Ex-slave." Who?
Answer: Malcolm X

10. He was born in Bhatlapenumarru, near Masulipatnam. He worked as a railway guard, then as a government employee at Bellary and later moved to Lahore to join the Anglo-Vedic college to study Urdu and Japanese. From 1906 to 1911, he spent most of his time researching staple varieties of crops and came up with a study on a special variety called Cambodia Cotton. However, he is most well-known for a certain contribution to India. Identify him and his creation.
Answer: Pingali Venkayya; Indian Flag

11. Born on 26 September 1881, he was a German-born doctor and scientist. In 1910, he started work as a gynaecologist in Berlin, as well as beginning scientific studies at the Berlin University on the physiology of human reproduction. His published papers include the seminal 'The Role of Urethra in Female Orgasm'. In 1981, John Perry and Beverly Whipple immortalised his name. Identify him and how was he immortalised?
Answer: Ernst Gräfenberg; G-Spot


12. The above photo was taken on 13th March, 1940 after a shooting at Caxton Hall, where a meeting of East India Association and the Royal Central Asian Society was being held. Identify the person being led away.
Answer: Udham Singh who assassinated Sir Michael O'Dwyer.


13. Connect the song "Look At Your Game Girl" from the GnR album "The Spaghetti Incident" with the two pics.
Answer: Charles Manson.
Pic 1: Sharon Tate, wife of Roman Polanski, murdered by followers of Charles Manson.
Pic 2: Marilyn Manson who takes his name from Marilyn Monroe and Charles Manson
Song: Originally written by Charles Manson.

dhanu80@rediffmail.com

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Dude Can We have the Answers ??

6:19 AM  
Blogger dhoomketu said...

Hi Dhananjay,
Dhoomketu here. Looking forward to seeing you on Saturday.
Cheers,
dhoomketu

P.s. when will the answers come out?

6:56 AM  
Blogger dhoomketu said...

Hi. Have sent you an invite for joining the quiz blog. Would love to have you on the team.

1:52 AM  
Blogger P said...

lovely quiz sir!!

10:10 AM  
Blogger Geet choudhary said...

Hoarding advertising provides a boundless range of improvement as compared to other advertising mediums. The brand message conveyed through OOH media is also clutter-free.
Hoardings Agency across India

12:48 AM  

Post a Comment

<< Home